Vetenskap      Hjul      Historia      Hus      Sport      Teknik      Djur      Människan      Rymden      Jorden

Världens coolaste hus att bo i

Det finns fantastiska hus i världen. Om du inte vill bygga ditt eget hus som hänger på en klippa så kan du alltid testa att bo på ett märkligt hotell. Vi har ju till exempel ett ishotell i Sverige. Det finns liknande hotell i andra länder där du kan testa att sova på issäng och äta frukost på isbord.

ishotell
Det här är från ett ishotell i Georgien

 

Om kyla känns som spännande kanske du vill testa att bo i igloo. Fast inte i den traditionella typen som är gjord av snö och is. Numera är det fullt möjligt att bo i en plåtigloo. Den ser ut som en igloo och har samma form men är alltså gjord av metall.

plåtigloo

Det finns också hus som är väldigt gamla. Om du har möjlighet att flytta ut från staden kanske du finner en kåk som är antik. Kanske till och med så gammal att taket är gjort av gräs! Den typen av hus måste förstås restaureras för att vi moderna människor ska kunna bo i dem. Och det kan finnas gömda skatter i husen som till exempel gamla tapeter eller guld under golvet.

naturligt hus

Djur och människor tillsammans är också något som kan locka. Idag är det ju många som känner att de vill leva på ett naturligare sätt och klara av mer på egen hand. Med ett modernt hus så är det möjligt att bygga ut och till exempel ha ett växthus. Finns det trädgård så är ju viss djurhållning också möjligt. Ett gäng getter, hönor och kanske till och med en ko.. Det blir världens coolaste hus helt enkelt för att det omges av spännande möjligheter!

växthus hus