Vetenskap      Hjul      Historia      Hus      Sport      Teknik      Djur      Människan      Rymden      Jorden

Dyra skor som du antagligen aldrig kommer att gå i…

Även om du tillhör de som har en garderob full av skor för varje tillfälle så finns det säkert gränser för hur mycket du kan tänka dig att betala för ett par skor. Fast det kan ju vara intressant att kika lite på de allra dyraste skor som någonsin har tillverkats. Tror du att det rör sig om skor med diamanter? Inte nödvändigtvis…

Drake’s Golden OVO x Air Jordans

Ett par gymnastikskor kan vara dyra. Detta särskilt då de kommer från ett dyrt märke. Men du får leta väl och länge för att hitta ett par sportskor som kostar nära 2 miljoner dollar. Drake’s Jordan sneakers gjordes med 24 karat guld och då blev det dyrt. Gyllene skor kan vi säga…

Högklackat med tanzanithälsar

Tanzanit är en sten som är dyrare än diamant. Den finns på berget Kilimanjaro. Stuart Weitzman tog fram ett par högklackade skor där klackarna är gjorda av 185 karat tanzanit. Skorna designades i samarbete med Eddie Le Vian som är en känd juvellerare. Det blev ett pris på omkring 2 miljoner dollar här med!

Skor med pärlor är inte billigt om det är äkta pärlor!

Fast med diamanter kan det bli ännu dyrare om vi jämför antalet ädelstenar i varje sko. Jason Arasheben tog fram ett par skräddarsydda Tom Ford skor som gick på 2 miljoner dollar. Det var Nick Cannon i America’s Got Talent som ville ha ett par unika skor.

Skorna hade 14 000 diamanter som tillsammans vägde 340 karat.

Tofflor med rubiner för 3 miljoner dollar

Ännu dyrare kan det bli att dekorera tofflor med rubiner. Harry Winston gjorde just detta och det tog två månader att bli klar med tofflorna som gjordes till 50 års jubileum av Trollkarlen från Os. De fick storleken 4 vilket är en amerikansk barnstorlek eftersom de gjordes för att fira filmen.