Historia  

Det hela började.....
1980 då jag ÄNTLIGEN lyckats spara ihop till min första egna hund. Den hunden var Golden Retrievern BLIXTEN (e.Blåguls Kung Lucky u.Goldpennys Bocconia) eller "Jack" som han fick heta. En mkt egensinnig och stark kille. Han var nog lite FÖR MKT. för en 14-årig nybörjare, men vi kämpade på och prövade på en massa grejjer. Han fick bl a cert och blev BIM på våran allra första utställning.

Några år senare kom EGRO "Tozzi" som hade samma mamma som "Jack" men med IntUch NordUch Kimbalee Colonel Peron som far.
Med "Tozzi" så väcktes mitt intresse för den jaktliga biten. Han var nog en naturbegåvning på apportering har jag förstått såhär i efterhand. Vi fick en 1:a i Nkl. Efter det fick vi lägga jakten "på hyllan" eftersom han hade väldiga problem med våteksem och det bara blev värre med åren.    
1986 föddes "Victor" LUCRETIAS NOVUS NIBON (e.Duke of Joy-u.Noravon Lucretia).
I och med att han kom in i mitt liv så tog både mitt utställningsintresse och intresset för apporteringen fart. Victor fick bl.a 2 cert & cacib och BIS-2 på en Open Show (som 9- åring).

Det roligaste utställningsminnet är nog ändå när vi åkte ner till Skokloster med Victor som 1-åring och han i hård konkurrens vann juniorklassen och slutade 4:a i skl med CK.....
På jakten var han oxå duktig och fick även han en 1:a i NKL. Olyckligtvis så fastnade han i en mjärde under en träning och var efter det inte speciellt pigg på att apportera fågel på vatten.
Victor fick sluta sina dagar hösten 1997 drygt 11,5 år gammal.
Victor kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.
   
Samma år som Victor föddes dvs 1986 så föddes en goldenvalp på kennel Ritzilyn i England. Det var RITZILYN BILLBO BAGGINS "Higgins"(e.Ritzilyn Super Trouper-u.Ritzilyn Glory Bee).
3,5 år senare fick jag den stora förmånen att köpa honom tillsammans med Ulla-Britta Ideryd kennel Trollsången. Higgins var den sanne "gentlemannen" och viftade på svansen oavbrutet ända till sista andetaget. En otroligt snäll och stabil hund som fann sig tillrätta i våran lilla flock med en gång.
Higgins fick på utställning 2 cert och 1 cacib, men otaliga är hans "2 skl med CK"..missade cert pga att han inte precis älskade utställningar....
Han fick ett antal kullar efter sig och har bla 3 valpar i Italien där en blev champion.
Higgins slutade sina dagar 13,5 år gammal.


1988 parade Victor Solstrimmans Funny Girl (e.IntUch NordUch SjCh Teachers Perfect Partner-u.IntUch SuCh SfUch Cindarella) En parningsvalp tog jag där BLISSFUL LADY "Mysan" flyttade hem till oss.
Mysan var en mkt personlig och pratglad hund, hon hade tonlägen för de flesta situationer och frågade man henne nått så fick man alltid ett ljudligt "svar".
Man brukar ju säga om kloka hundar "att det bara är talet som fattas"...men Mysan hon HADE även "talet"...

Hon är utställd med mkt bra resultat och har ett antal CK'n från junior-,unghunds- och öppenklass.

I mars 2001 var vi tvungna att ta det mkt svåra beslutet att låta Mysan somna in. Hon hann precis fylla 13 år.


1993 parade Higgins tiken Moorlac Uiscebeatha och från den kullen fick jag min andra tik TROLLSÅNGENS MANDELKREMLA "Wilma". En kopia av sin far både interiört och exteriört.
Otroligt stabil och snäll... älskade valpar och hade ett enormt tålamod med dem.
Wilma är utställd ett fåtal ggr och har 2 skl med Ck som bästa resultat + ytterligare ett ck från ukl.

Wilma blev 11½ år gammal...I september 2004 fick hon somna in..... Sov i ro lilla gumman.. och ta hand om de andra uppe i Hundhimlen!!Min första valpkull hade jag 1991 då Mysan parades med den stilige engelska importen RITZILYN ARISTIDES (e.GBCh Sansue Golden Ruler-u.Ritzilyn Heidi-Hi). 9 valpar blev resultatet däribland VILSANS KÖRVEL "Kim" som ställdes ut med bra resultat, 2 cert, BIR BIG-R och även fick 2 nkl på jakten. Ägare till Kim var Samrons kennel.
Tyvärr blev den kullen inte bra på höfterna och det dröjde 4 år innan jag till slut parade Mysan igen och då med SLCh SJCh Boubigårdens Jeppe, fick 7 valpar och kvar hemma blev lilla "Ester" - VILSAN'S SOLKLAR.

Den första....
jag behåller från egen uppfödning.
En stor personlighet även hon...väldigt lik mamma Mysan och morfar Victor. Ett riktigt vattendjur,kunde ligga ute och simma HUR länge som helst om man var vid en sjö....och ville aldrig komma upp. Hon är den första av mina hundar som dessutom kunde dyka.


"Ester" var min lilla "jaktgolden" som har lyckats mycket bra på de prov vi har ställt upp på.
På fyra starter i ÖKL har hon två 3:or, en 2:a (där hon även blev bästa Ökl hund) och "som kronan på verket" ett 1:A pris !!! Aldrig 0:at ngt prov.
Utställningar har det varit mycket sparsamt med. Endast två officiella starter där hon fått: 1-R UKL och 1:a ÖKL.
TYVÄRR så blev det aldrig ngr valpar för Ester. Hade varit mkt spännande att se om hon kunnat lämna vidare sina goda anlag.
Ester fick sluta sina dagar precis på dagen 1 år efter Wilma...Jag tror de jagar runt och lever livet uppe i hundhimlen med alla de andra.

Fortsättning följer.....